banner espa

endo2sbullet Όταν αναφερόμαστε σε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, εννοούμαι ότι οι τελικοί αποδέκτες του ζεστού νερού (δηλαδή το μέσο από το οποίο θα εξέρχεται η θερμότητα) δεν είναι τα σώματα καλοριφέρ αλλά το ίδιο το δάπεδο, το οποίο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα. Το δάπεδο λοιπόν, αφού μονωθεί από κάτω, απλώνεται ένα σύστημα σωλήνων οι οποίοι μεταφέρουν το ζεστό νερό σε όλη του την επιφάνεια.

bullet Οι βασικές διατάξεις που χρησιμοποιούνται είναι ίδιες με εκείνες των συμβατικών συστημάτων: καυστήρας, λέβητας, κυκλοφορητής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε καύσιμο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ).


Πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

check 20 Η ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει άριστες συνθήκες θερμικής άνεσης με ήπια μετάδοση θερμότητας από τα πόδια προς το κεφάλι και συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην διατήρηση της ομοιομορφίας της θερμοκρασίας σε όλη την έκταση των χώρων.

check 20 Αποτελεί ιδανική επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας & χαμηλού κόστους λειτουργίας διότι λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες νερού (35-45 °C)- δηλαδή μικρή κατανάλωση ενέργειας και χρημάτων- και συνδυάζεται ιδανικά με συστήματα παραγωγής θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών (π.χ αντλίες θερμότητας).

check 20 Προσφέρει ελευθερία στην διακόσμηση των χώρων γιατί δεν υπάρχουν θερμαντικά σώματα ή άλλες τερματικές μονάδες που να καλύπτουν ωφέλιμο χώρο.

check 20 Τέλος υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει για δροσισμό τους θερινούς μήνες με το ίδιο σύστημα.

ENERGON
Constructions & Consulting Engineers

2o ΧΛΜ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ- ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Τ.Κ. 52200
Τ. +30 2467044104
F. +30 2467044104

E. info@e-energon.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι για νέα προγράμματα επιδοτήσεων και μοναδικές προσφορές!

social fcb   social twitter   social google   google maps   social email