banner espa

tzaki2sΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ (ΞΥΛΟ-ΠΕΛΛΕΤ)

Βιομάζα αποκαλείται οποιοδήποτε υλικό οργανικής προέλευσης αλλά αυτά που χρησιμοποιούνται κυρίως ως καύσιμη ύλη είναι τα ξύλα και τα pellets (πεπιεσμένα κομμάτια από διάφορα φυτικά προϊόντα, πριονίδι κλπ).

Πλεονεκτήματα:
check 20 Η βιομάζα θεωρείται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

check 20 Υπάρχει δυνατότητα εγχώριας παραγωγής και μικρού κόστους αγοράς της πρώτης ύλης.

check 20 Το κόστος κατανάλωσης από πετρέλαιο και φυσικό αέριο (επηρεάζεται βεβαίως από την απόδοση του λέβητα και της καύσιμης ύλης) είναι χαμηλότερο.

check 20 Η βιομάζα θεωρείται ότι δεν συμβάλει στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα (CO2 neutral) επειδή το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει το είχε ήδη αφαιρέσει από την ατμόσφαιρα κατά την ανάπτυξη του δέντρου ή του φυτού.

 

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΜΕΣΑ

Η κατασκευή ενός ενεργειακού τζακιού (νερού ή αέρα) ή η μετατροπή ενός κλασικού τζακιού(ανοικτού θαλάμου) σε ενεργειακό έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

check 20 Μέγιστη εκμετάλλευση της θερμικής απόδοσης του ξύλου. Σε ένα κλασικό τζάκι ανοιχτού θαλάμου μόλις το 20% της θερμότητας που παράγεται από την καύση αποδίδεται στον χώρο ενώ το υπόλοιπο 80% διαφεύγει στο περιβάλλον με μορφή καυσαερίων. Το ποσοστό αυτό σχεδόν αντιστρέφεται με την μετατροπή σε ενεργειακό αφού μόλις ένα 20%-25% της παραγόμενης θερμότητας διαφεύγει στο περιβάλλον και το υπόλοιπο 75%-80% αποδίδεται στον χώρο.

check 20 Σημαντική μείωση στην κατανάλωση ξύλου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα τζάκι ανοιχτού θαλάμου έχει μια μέση κατανάλωση της τάξεως των 7-9 Kg/h ενώ ένα ενεργειακό τζάκι καταναλώνει κατά μέσω όρο 2-4 Kg/h.

check 20 Ασφαλής λειτουργία του τζακιού. Δεν υπάρχει φόβος να διαφύγει η φωτιά(μέσω κάποιας σπίθας) ούτε τίθεται ζήτημα εισαγωγής κατάλοιπων της καύσης στον χώρο.

 

 


tzaki3sΣΟΜΠΕΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ (ΞΥΛΟ-ΠΕΛΛΕΤ)

Η εταιρεία μας εμπορεύεται σόμπες βιομάζας (ξύλου ή πέλλετ) αέρα και νερού και αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την μεταφορά και εγκατάστασή τους.

ENERGON
Constructions & Consulting Engineers

2o ΧΛΜ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ- ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Τ.Κ. 52200
Τ. +30 2467044104
F. +30 2467044104

E. info@e-energon.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι για νέα προγράμματα επιδοτήσεων και μοναδικές προσφορές!

social fcb   social twitter   social google   google maps   social email